Ticket #37617

Status box formatting issues

Open Date: 2017-10-31 05:17 Last Update: 2017-11-13 01:37

Reporter: (Anonymous) Owner: (None)
Type: Bugs Status: Open
Component: Tera Term Macro MileStone: (None)
Priority: 5 - Medium Severity: 5 - Medium
Resolution: Works For Me

Details

Formatting is incorrect when using status box with special characters ("\n"). For example:

strspecial str '\nInstructions:\n\n  1) Instrument must be unlocked.\n  2) Ensure instrument is off.\n  3) Connect the serial cable.\n  4) Insert SD card with desired version into the instrument.\n  5) Power on instrument.\n '

statusbox str "Instrument Display Board Upgrade"

:WAIT_FOR_BOOT
timeout = 3
waitln 'Blah blah'		
if !result goto WAIT_FOR_BOOT

Last line is cut off, as is the last word in line "4)".

Attachment File List

Ticket History (3/12 Histories)

2017-10-31 05:17 Updated by: None
  • New Ticket "Status box formatting issues" created
2017-10-31 15:15 Updated by: maya
  • File Clipboard01.png (File ID: 5352) is attached
2017-10-31 15:18 Updated by: maya
Comment

This issue was not reproduced in my environment, Tera Term 4.96 on Windows 8.1.

2017-10-31 15:18 Updated by: maya
  • Resolution Update from None to Works For Me
  • Component Update from Tera Term to Tera Term Macro
2017-10-31 23:55 Updated by: jmckenna
  • File Capture.JPG (File ID: 5353) is attached
2017-10-31 23:56 Updated by: jmckenna
  • File Capture2.JPG (File ID: 5354) is attached
2017-11-01 00:03 Updated by: jmckenna
Comment

Reply To (Anonymous)

Thank you for looking at this issue Maya. I am seeing different results, as you can see. I notice there is a slightly newer version available - I will update and try it. I also notice that your font / formatting looks different (for example, the title bar is centered instead of left justified). I am using Windows 10 with (I believe) the default settings for text size / font / style. I'd be happy to change to a different style if that would fix the issue - if you could provide the info for what you're using. Thanks. -James

2017-11-01 00:10 Updated by: jmckenna
Comment

Reply To jmckenna

Reply To (Anonymous) Thank you for looking at this issue Maya. I am seeing different results, as you can see. I notice there is a slightly newer version available - I will update and try it. I also notice that your font / formatting looks different (for example, the title bar is centered instead of left justified). I am using Windows 10 with (I believe) the default settings for text size / font / style. I'd be happy to change to a different style if that would fix the issue - if you could provide the info for what you're using. Thanks. -James

I just updated to 4.96. Sadly this did not fix the issue. Any suggestions would be welcome. Thank you.

2017-11-07 02:23 Updated by: None
Comment

OK, I found a workaround. It seems that this happens only the first time that TeraTerm opens a status box. So the workaround is to add a "dummy" status box right before you pop the first real status box. For example:

statusbox "foo" "bar"

Note that after using "closesbox", the problem seems to reoccur on the next status box. So you need to open a dummy status box again before popping up the real one.

I admit this is a hack, but it fixes the problem for me.

Note: I am using TeraTerm 4.96 with Windows 10 and current with all Microsoft updates. Problem also existed in 4.93, and though I did not test this workaround I would guess it will probably work.

2017-11-07 12:48 Updated by: maya
  • File Win10.png (File ID: 5355) is attached
2017-11-07 12:51 Updated by: maya
Comment

Hmm. I run this macro at Windows 10, and Tera Term 4.96. But this issue did not reproduce.

2017-11-13 01:37 Updated by: maya
Comment

This snapshot shows a debug message box when statusbox command.

https://osdn.net/downloads/users/16/16276/snapshot-20171113-maya-statusbox.zip

Please let us know result of statusbox, like followings:

---------------------------
CStatDlg::Update
---------------------------
WW=116 WH=83 TW=457 TH=162 s.cx=416 s.cy=162
---------------------------
OK   
---------------------------

---------------------------
CStatDlg::Relocation
---------------------------
init=1 TW=457 WW=465 WH=199
---------------------------
OK   
---------------------------

And result of when use dummy statusbox and repeat statusbox.

Thanks,

Edit

You are not logged in. I you are not logged in, your comment will be treated as an anonymous post. » Login