Ticket #37387

Open Date: 2017-07-20 18:46

Last Update: 2017-10-05 17:52

'Connect' Macro not working in Windows 10

Reporter:sachin_devasiaOwner:(None)
Priority:7MileStone:(None)
Type:BugsSeverity:7
Component:Tera Term MacroStatus:Open
ResolutionNone

Details

I was trying to execute a .TTL script using Tera -Term macro on release teraterm-4.95.exe. But getting error "Link macro first. Use 'connect' macro" . The same script is running successfully on Windows 7 and is reporting error in Windows 10. Below is the script I used

:start connectstring = '/C=' inputbox 'Enter the COM port number of the optical probe:' 'Optical COM Port' '4' str2int portnumber inputstr if 0==result then

messagebox "That was not a valid COM port number, please try again." "Failed" end

Attachment File

Attachment File List
Connect_To_Serial.ttl (509bytes)
submitted by sachin_devasia at 2017-07-20 20:43 [File ID: 5340]
File Description: TTL Script
Add New attachment
Add attachment filesPlease login to add new attachment

Ticket History - 3/6 Histories [Show all old Histories]

2017-07-20 18:46 Updated by: sachin_devasia

  • New Ticket "'Connect' Macro not working in Windows 10" created

2017-07-20 20:43 Updated by: sachin_devasia

  • File Connect_To_Serial.ttl (File ID: 5340) is attached

2017-08-19 22:55 Updated by: kekanath

Comment

I am also facing the same issue what is the solution for this pls advice

2017-10-04 03:32 Updated by: mikedavis

Comment

The macro will work in win10 version 10 build 10240

2017-10-05 17:52 Updated by: sachin_devasia

Comment

Does it work only in build 10240? I have Win10 Version 1607 (OS Build 14393.1593) which is the latest Current Branch (CB) release but macro is not working.

2017-10-10 19:20 Updated by: None

Comment

I am also facing the issue in windows 10 build 15063.332


Add Comment/Update #37387 ('Connect' Macro not working in Windows 10)

You are not logged in. I you are not logged in, your comment will be treated as an anonymous post. » Login